неділю, 10 грудня 2017 р.

«Геть насилля над дітьми»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Практичним психологом Миронівського НВК  був розроблений план дій та проведено масові заходи, в яких намагалися донести інформацію до дітей та дорослих про насилля та відповідальність за нього.
25 листопада відбулося відкриття акції «16 днів проти насильства» та виставка книг, буклетів, де вихованці мали змогу ознайомитися з відповідної тематики.
27 листопада оголошення плану заходів на загальношкільній лінійці.
З 27по 29 листопада класними керівниками були проведені бесіди з учнями "Роз'яснення неповнолітнім їх прав стосовно скоєння відносно них насильства або інших протирапвних дій", "Роз'яснення відповідальності за жорстоке поводження з однолітками, а також вчинення кримінальних правопорушень проти особистості".
29 листопада відбулася виставка-конкурс малюнків «Ні насильству в сім'ї». Також в цей день було проведено  годину спілкування  «Протидії різних форм насильства», на якій учасники ознайомилися з проблемами та причинами насильства у шкільному середовищі та шукали шляхи його подолання, а вихованці мали змогу подивитись відеоролик щодо Конвенції з прав дитини в якості соціальної реклами стосовно профілактики насилля.
30 листопада учні мали змогу переглянути відео-презентацію "Насильство.Види насильства. Як себе захистити"
1 грудня відбулося відкриття акції "Діти проти СНІДУ"  до всесвітнього дня боротьби зі СНІДОМ. В акції взяли активну участь всі учні Миронівського НВК. Діти роздавали червону стрічку та вішали її на одяг.
4 грудня з 11 класом було проведено анкетування "Які явища життя ви вважаєте фактом домашнього насильства". Результатом анкетування стало використання фізичної, матеріальної, інтелектуальної та емоційної переваги проти інших членів родини для поневолення людини.
5 грудня проведено заняття з елементами тренінгу: «Поняття насилля: його види та прояви. Подалання стереотипів і формування правил безпечної поведінки»
6 грудня 9 та 11 класам було проведено інформаційне повідомлення "Булінг- підліткове насилля в школі" Після,  якого учні мали змогу зробильти висновки про своє відношення до однокласників.
З 4 по 10 грудня проводилось анкетування учнів 7, 8 та 9 класів про їх відношення до багатообіцяючих заробітків. Результатом стало те, що 65% опитуваних відносятся позитивно до виїзду за кордон, але якщо до цього віднестись відповідально та не забувати про свою безпеку.
7 грудня було проведено заняття з елементами тренінгу "Як не потрапити в тенета торгівця людьми, або безпечна поведінка"
8 грудня вчителем правознавство було проведено відкрите заняття "Крім права є ще обов'язок"
10 грудня – закриття акції «16 днів проти насильства», було надано дітям рекомендації щодо запобігання насильства над дітьми.

Початок цієї традиції поклала історія, що відбувається навесні 1989 року. Мешканка Норфолка (США) Бонні Фіней довідалася про загибель свого чотирирічного онука Майкла.
Раніше хлопчик знаходився у лікарні з травмами, а потім був уміщений до фостерної (приймальні) на три тижні. Коли після закінчення тритижневого терміну дитини. Намагалися повернути рідній матері, Майкл плакав, кричав, що мама його не любить, і не хотів повертатися. Бабуся за станом здоров’я не могла піклуватися про дитину і взяти Майкла до себе, хоча розуміла, що йому не можна повертатися додому. Однак суд вирішив,що кращим місцем для дитини буде її рідний дім. Бонні Фней більше не бачила свого онука. Незабаром її молодша онучка також потрапила до лікарні з переломом ноги в чотирьох місцях, а на руках були опіки від сигарет. І тільки після цього почалися пошуки зниклого Майкла. Виявилося,що хлопчик був убитий у будинку матері, поміщений до шухляди від інструментів, а потім утоплений у болоті три місяці тому. Те, що сталося, настільки сколихнуло Бонні Фіней, що вона вирішила присвятити своє життя боротьбі з насильством над дітьми. Під час похорону онука вона прив’язала синю стрічку до антени свого фургона, тим самим вона хотіла привернути увагу людей до цієї проблеми. Незабаром її підтримали різні агентства, ділові кола, місцеві співтовариства. Багато добровольців приєдналося до неї. Чому синій колір? Бонні Фіней пояснює це тим, що вона не може забути синці на тілі своїх онуків. Синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством і захищати дітей від насилля.
Ми живемо у світі, однією з характерних ознак якого є насильство. Нині Україна потерпає від жорстокої економічної, соціальної, моральної кризи. Цей період характеризується зростанням злочинності та падінням цінностей.
Жорстоке поводження з дітьми та підліткове насильство – проблема держави і кожної свідомої особистості.
Ці прояви – це тисячі дітей, які не отримують освіти, не мають постійного місця проживання, жебракують з однолітками або дорослими, потерпають від побиття та насильства, яких примушують до важкої праці



План загальношкільних заходів акції «16 днів проти насильства»


Дата
Назва заходу
Клас
Клас
Відповідальний
1.
27.11
Оголошення плану заходів акції
1-11
Практичний психолог
2.
27.11- 29.11
Бесіди з учнями на теми «Роз’яснення неповнолітнім їх прав стосовно скоєння відносно них насильства або інших протиправних дій», «Роз’яснення відповідальності за жорстоке поводження з однолітками, а також вчинення кримінальних правопорушень проти особистості»
5-9
Класні керівники
3.
29.11
Конкурс малюнків «Ні насильству в сімї»
1-9
Практичний психолог
4.
29.11
Година спілкування «Протидії різних форм насильства»
5-9
Практичний психолог
5.
27.11.
Виготовлення та розповсюдження буклетів «Що таке насилля?»
1-9
Практичний психолог
6.
30.11
Перегляд відео презентації на тему: «Насильство. Види насильства. Як себе захистити».
5-9
Практичний психолог
7.
01.12
Проведення АКЦІЇ «Діти проти СНІДУ» до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.
5-9
Педагог -організатор
8.
04.12
Анкетування «Які явища сімейного життя ви вважаєте фактом домашнього насильства».
11
Практичний психолог
9.
05.12
Проведення тренінгу: «Поняття насилля: його види та прояви. Подолання стереотипів і формування правил безпечної поведінки»
9
Практичний психолог
10.
06.12
Інформаційне повідомлення «Булінг підліткове насильство в школі».
9-11
Практичний психолог
11.
04.12- 10.12
Анкетування учнів «Ваше ставлення до багатообіцяючих заробітків».
7-9
Практичний психолог
12.
08.12
Заняття на тему: «Крім права є ще й обов’язок».
8-9
Коробко Н.К.
13.
07.12
Тренінг «Як не потрапити в тенета торгівця людьми, або безпечна поведінка».
9
Практичний психолог

Немає коментарів:

Дописати коментар