середу, 6 лютого 2019 р.

Мультфільми для школярів про інтернет-залежність

Мультфільм «Історія двох пар»

Кожен прагне знайти свою «другу половинку» та мріє про романтичні стосунки, в яких є кохання, взаємоповага та спільні інтереси. Що відбувається, коли інтереси в парі різняться? Як смартфон може стати на заваді нормальному спілкуванню?
У мультфільмі йдеться про енергійного хлопця, який закохався у вродливу дівчину. Однак, попри його спроби привернути увагу дівчини і здивувати її романтичними побаченнями, – все було марно. Усю свою увагу вона зосереджувала лише на ґаджеті.


Мультфільм «Ти також заблукав у цьому світі, як і я?»

Змістовна анімація яскраво зображує, як сучасне суспільство руйнує своє життя, зловживаючи технологіями.
У мультфільмі демонструються різноманітні життєві ситуації, в яких учасники мали б жваво спілкуватися чи допомагати один одному. Насправді ж, ніхто нічого не помічає навкруги, втупившись у власний смартфон, а пріоритети кожного жахають своєю примітивністю – зробити вдале селфі, отримати більше лайків та спіймати більше Пікачу.

Анімацію було створено у 2016 році лондонським ілюстратором Стіком Каттсом. Звукове оформлення до мультфільму – саундтрек із відомого французького фільму «Амелі» (фільм у 2002 році відзначений премією «Оскар», у тому числі у номінації «Кращий звук»).
Перегляньте мультфільм разом зі своїми учнями та проаналізуйте, скільки часу кожен витрачає на користування смартфоном, що при цьому отримує, а що насправді втрачає.



Немає коментарів:

Дописати коментар