суботу, 18 листопада 2017 р.

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин між учасниками навчально-виховного процесу з 13 по 17 листопада 2017 року у нашій школі стартував Тиждень толерантності. 
                                                                                   

План проведення
Тижня толерантності
«Толерантність –в кольорах»
День
Колір
Символіка кольору
Захід
Завдання
Девіз дня

Понеділок
Жовтий
Звільняє від негативу. Допомагає легше приймати нові ідеї і приймати різні точки зору
День ввічливості.
Загальношкільна лінійка «Про толерантність»
Інформування плану заходів на тиждень.
Відкриття шкільної пошти «Мені приємно тобі сказати…» 1-11 кл.

Скажіть «дякую» усім близьким та рідним, тим, хто є поруч із вами та тим, хто вам не байдужий. В одязі обовязково мати жовтий колір.
«Ввічливість породжує і викликає ввічливість»
Еразм Ротердомський
Вівторок
Зелений
Допомагає нам бути ближче один до одного, дарує гармонію
День обійм.
Анкетування «На скільки ви толерантні» 8 кл.
Конкурс «Толерантність у висловах» 9-11 кл.

Існує лиш один спосіб відзначити цей день обійняти всіх і кожного.
В одязі обов’язково мати зелений  колір.
«Щаслива людина та, яка дарує щастя багатьом людям»
Середа
Синій
Дарує енергію натхнення, тамує роздратування
День усмішок.
Конкурс «Найкраще селфі з учителями»  7-11 кл.
Мультфільми  про толерантність 1-4 кл.
Зроби добру справу допоможу іншому усміхнутися. В одязі обов’язково мати синій колір.
Посмішка нічого не коштує, але дорого цінується…»
Д. Карнегі
Четвер
Білий
Дарує спокій, чисті та позитивні емоції
День примирення.
Акція «Обери собі     смайлик» 1-11 кл.
Благодійна акція «Долонька щастя» 1-11 кл.
Вибачаємся за свої помилки та вибачаєм тим, хто образив нас.
В одязі обов’язково мати білий  колір.
«Ображаючи іншого, ти не турбуєшся про самого себе»
Леонардо да Вінчі
П’ятниця
Червоний
Уособлює могутність, енергію та волю до перемоги
День добрих справ.
Підбиття підсумків тижня
Творим добро! (Наприклад допомогаєм оточуючим, заносим солодощі в сиротинець, годуємо бездомних тварин, просто усміхаємось перехожим.)
В одязі обов’язково мати червоний колір.
«Хороша думка і добра справа породжує ланцюгову реакцію добрих думок і добрих справ!»

 Відкриття шкільної пошти «Мені приємно тобі сказати…»



Конкурс «Толерантність у висловах»

В ЯКОМУ ПЕРЕМОГЛА КОМАНДА 11 КЛАСУ



Конкурс «Найкраще селфі з учителями» 

В ЯКОМУ ПЕРЕМОГЛА КОМАНДА УЧНІВ 11 КЛАСУ 




Мультфільми  про толерантність 




Акція «Обери собі     смайлик»



Благодійна акція «Долонька щастя» 






Звіт про проведення Тижня толерантності
у період з 13.11.2017 по 17.11 2017 року
у Мронівському НВК
   
     Впродовж тижня робота психологічної служби школи була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей..   
     План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний.  Проведено анкетування, тематичні конкурси й акції, класні години,  бесіди на тему толерантності. Упродовж тижня Толерантності всі учні школи приймали активну участь в заходах, які  змінювали один одного. 
    
     Так, в понеділок 13 листопада на загальношкільній лінійці було повідомлено про плани на тиждень  і наголошено про толерантність та її місце в навчально - виховному процесі а також дотримання принципів толерантного поводження не лише серед учнів, але й вчителів. На початку тижня відбулося відкриття  шкільної пошти "Мені приємно тобі сказати що..."  де всі бажаючі мали змогу написати приємні слова знайомим.Символ понеділка був жовтий колір , який в психології означає , позитив, оптимізм, сприяє появі позитивних емоції, віру в щасливе майбутнє.
Вівторок 14 листопада "День обійм" розпочався з дому кожного учня і вчителя, адже необхідно було підібрати в одязі чи аксесуарах зелений який до речі допомагає нам бути ближче один до одного, дарує гармонію. В цей день учні 8 класу мали змогу замислитися на скільки толерантні вони в житті, зі своїми друзями та рідними та взагалі по відношенню до інших людей пройшовши анкетування "На скільки ви толерантні". Між 9 та 11 класом пройшов конкурс "Толерантність у висловах", де перемогла команда 11 класу в відриві 3 вислова.

     Середа 15 листопада "День усмішок"  - колір дня синій ,який в психології означає енергія натхнення та тамування роздратування. З великим задоволення учні 1-4 класів продивилися мультфільми та відео про толерантність. Після чого обговорили кожну ситуацію, а учні розповіли про їх толерантне відношення до інших людей в їхньому житті. В конкурсі "Найкраще селфі з вчителем", учні мали змогу сфотагруватися з вчителем. Це дало змогу учням та вчителям зблизитися та провести весело час. В цьому конкурсі перемогу отримали учні 11 класу за"найкомедійніше селфі з вчителем"

     Четвер 16листопада День який офіційно вважається Днем толерантності  під назвою День примирення, колір дня був білий в
 психології означає  спокій, чисті та позитивні емоції.В цей день
було проведено благодійну акцію "Долоньки щастя"метою якої було викликати в учнів почуття вдячності та співчуття, адже необхідно було на долоньці написати своє ім'я, та подарувати іграшку дітям в інтернат, які дуже потребують підтримки та допомоги. Учні відповідально віднеслись до акції та подарували дуже багато цікавих іграшок. Зранку учнів зустрічала акція "Обери собі смайлик", де учні обирали смайлик відповідно до свого настрою. Дуже приємно було коли, приходячи до школи з поганим настроєм,учні побачивши акцію раділи,це підняло їм настрій  і вони обирали усміхнений смайлик.

     П'ятниця17листопада День добрих справ, колір дня - червоний, який в психології має дію як  допінг, збуджує психіку людини, пробуджує в неї бажання діяти і просто піднімає настрій. Завданням для учнів на цей день було допомогти оточуючим, годувати бездомних тварин, просто посміхатися перехожим. "Що мені сподобалося протягом Тижня толератності" - приємним було те, що діти дійсно відмітили всі заходи, які були проведені протягом цього тижня.

     Оцінюючи проведення Тижня толерантності, можна зробити висновки, що усі заходи позитивно вплинули на учнів, також  приймаючи до уваги нестандартність поданої інформації та виявлену цікавість дітей та навіть вчителів, стає зрозуміло, що загальношкільні та масові заходи набагато краще сприймаються та заохочують до участі як учнів так і дорослих.

Толерантність, особливо в теперішній нелегкий час – це спосіб виживання людства, умова гармонійних стосунків в суспільстві.







Немає коментарів:

Дописати коментар