середу, 22 листопада 2017 р.


Профорієнтаційна допомога підліткам від Шосткинського центру зайнятості



Щороку перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутнього. Саме майбутнього, тому що від правильності обраної дороги зараз залежить багато в чому те, як складеться життя потім. Професія визначить у майбу

тньому соціальний статус, і затребуваність у житті, і навіть рівень матеріального добробуту. Причому іноді питання стоїть не куди піти вчитися, а чи варто здобувати вищу освіту взагалі.
Що порадити випускникові і його батькам? Звичайно ж, всерйоз замислюватися над тим, ким бути, варто було класі в дев'ятому, чи у десятому. Причому, одного «хочу» тут явно недостатньо. Необхідно тверезо оцінювати ті якості, якими наділила дитину природа та батьки. Адже, якщо в неї виражені здібності до точних наук, посидючість і акуратність, навряд чи варто йти в артисти.
 Поради батьків і друзів можуть виявитися й корисними, і шкідливими одночасно, тому що вони, звичайно, можуть допомогти вибрати «напрямок руху», але що буде потім, якщо зроблено помилковий вибір? Все-таки вирішувати потрібно самостійно самій дитині, тому що навряд чи хтось інший, навіть батьки, зможуть зрозуміти, що ж саме подобається найбільше та до чого лежить душа.
Шановні батьки!
Якою буде наша країна через 10-20 років – це значною мірою залежить від вас також. Саме ваші діти невдовзі будуть забезпечувати добробут суспільства. Суспільство покладає свої надії на вас, тому що ви, маючи авторитет у дітей, можете вплинути на прийняття відповідального рішення щодо вибору професії. Ось чому є важливою ваша поінформованість щодо сучасних потреб ринку праці та правил вибору професій.
Для того, щоб допомогти дітям правильно обрати професію, треба:
- приїхати  до Шосткинського центру зайнятості та пройти психодіагностичне тестування з метою визначення професійно-важливих якостей та допомоги у виборі професії, напрямів профнавчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар